Tuesday, May 5, 2009

We Will Not Go Down

Assalaamu'alaikum wtb

Hari ini saya terasa kebosanan skit.So,rase nak taip saje2 la.Nak gerakkan kepala yang dah lame tak gerak memikir.Saya saja nak kasi 'tiket' pada anda semua.hehe

Pada 31 Mac 2009 di KMPk (Kolej Matrikulasi Perak),saya tertarik dengan ceramah yang telah diadakan di Masjid Maghfirah.

Dan kehadirannya di sana agak memuaskan kerana dihadiri oleh penceramah yang agak terkemuka kot.(selalu keluar kat Halaqah TV 9)

Namanya Ustaz Dr Jamnul Azhar lulusan medik MBBS University al-Azhar,Cairo.

Ceramah ini khas untuk pelajar KMPk yang datang semata-mata untuk melihat foto-foto penderitaan yang telah dirakamkan oleh Ustaz Jamnul Azhar,tapi kami tak dibenarkan mengambil foto2 tersebut kerana ianya khas dan exclusive utk siapa yg datang saje.Saya terkejut juga melihat saudara2-saudari2 di Palestin yang apabila dibedah oleh doktor2 tersebut,sungguh menyayat hati.sampai baby pon nak di tembaknya.

Allahuakbar! Setahu saya,sabaik-baik jin itu merupakan sejahat-jahat manusia.
Maknanya disini sejahat-jahat manusia di bumi Allah ini adalah sekejam Israel laknatullah tuh.

Kezaliman,penindasan,kekejaman,all about the Zionis.


Na'uzubillah wa nastaghfirallah.Marilah sahabat-sahabat seperjuangan saya,adakah kita sanggup membiarkan penderitaan yang di alami oleh saudara2/ri kita di sana?
Adakah kita sanggup melihat mereka di ratah oleh rejim Zionis tu?

So,saudara/ri sekalian,
Jnganlah kita jadi seperti bangsa Yahudi,dimana mereka kehilangan taqwa (Taqwa tu seperti kata Umar al-Khattab r.a adalah berhati-hati apabila berjalan di atas duri),dan kemudian mereka melawan Allah SWT dan melawan Nabi Musa.Contohnya seperti mereka tak bersyukur pada pemberian Allah,kasi betis tapi nak paha pulok,seperti inginkan bawang.Tuhan dah kasi manna dan salwa,tapi nak bawang gak.itulah dinamakan tidak bersyukur pada Allah!

Jadinya,walaupun kita hidup di Malaysia dan bersyukur atas keamanannya,tapi janganlah kita lupa pada penderitaan umat Islam di Palestin.


Bantulah sedaya upaya kita,kalau nak boikot,boikot la betul2.Kalo nak derma,dermalah seikhlas hati.

Sekian dari nuisza (Tuesday 5 May 11.00 pm)

hayatilah sejenak lagu ini.Hayatilah lyriknya skali.

1 comment:

  1. http://dokupen.blogspot.com/search/label/majlis%20ilmu


    salam,
    dr nie pun ada gak dalam institut kitorg...
    perkongsian ilmu dari Palestin

    ReplyDelete