Saturday, August 15, 2009

My destination:Kudat the Tips of Borneo

Tanggal 17-18 Ogos 2009,saya bersama rakan-rakan doktor perbatuan (sebab budak-budak medik yang panggil kami doktor,asalnya geology ajos,haha)akan mengadakan lawatan kerja ke satu tempat yang paling unik yang sememangnya tidak terdapat di semenanjung dan bahkan lebih lawa serta 'cun' daripada semenanjung,iaitu Kudat yang di gelar 'The Tips of Borneo'.



Kami akan mengadakan lawatan sempena kerja amali Paleontology (banyak membicarakan tentang hasil kehidupan dan morfologi serta ciri-ciri fossil yang reput) yang banyak terdapat kat Chapter Biodiversity(yang tajuknya dekat buku matriks2 dulu2 tuh)



So,kalau saya nak cerita sekarang,takde feeling la plak.

So,tunggu aku tangkap-tangkap gambar yang menarik la(kalau aku tak lupa nak bawa kamera la)





Orang Geologi panggil dia ni batu Cobaltite.






Ni batu stibnite,tak lawa pon.





Ni Molybdenite.Yang silver2 tu mineral.


(Boleh buat jual,haha)

No comments:

Post a Comment