Wednesday, January 20, 2010

Persembahan Sajak

Tanggal 17 Januari 2010 dalam jam 10.09 pagi, saya terkejut bagaikan sang mentari tak memancarkan sinarannya di bumi kerana deringan panggilan telefon dari seorang sahabat bernama Shafiq Zulakifli. Beliau memaklumkan bahawa sajak saya terpampang di dalam Berita Minggu.


Alhamdulillah syukur pada Allah SWT yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,dengan izin-Nya hasil karya saya yang kedua telah di siarkan di dalam surat khabar.
Pagi tersebut saya masih tidur lagi . Apakan tidak,pada malam tersebut saya bermain permainan PES 2010 dalam laptop sampai pukul 3 pagi. Lepas itu baru tidur,dan kemudian bangun solat dan kemudian tidur balik. Hehehe

Selepas mengetahui perkara tersebut,saya bergegas bersiap-siapkan diri untuk pergi ke Centre Point di bandar Kota Kinabalu untuk membeli Berita Minggu.
Dan ternyata bukti memang sah bahawa karya pertama saya berjaya di siarkan. Alhamdulillah.

Paradoks:
Sebenarnya sajak Kembali ini saya buat sempena konflik besar yang berlaku ke atas diri saya. Kerana saya mahu kembali kea rah yang benar,saya nukilkan sajak ini demi kekuatan saya menghadapi segala onak cabaran yang kian bergelora pada masa kini. Semoga saya berjaya menghadapi semua ini walaupun nampak macam susah!

No comments:

Post a Comment